Friday, 25 December 2009

PERKHEMAHAN TAHUNAN PENGAKAP 87G 2009

nukilan dari : http://nadikulara.blogspot.com/Seramai 32org ahli pengakap yg mengikuti perkhemahan tahunan di Teluk Batik Lumut, Perak. Seramai 5orang pemimpin & dibantu oleh wakil Kelana E, Tuan Haziq.
Perkhemahan ini bermula dari 21 Dec hingga 23 Dec. Aktivii yg dijalankan seperti ; Gamey-game , Night Walking , Malam Cerita Rimba , Snorkling & Treasure Hunt.
Sepanjang di sana, semua ahli pengakap sungguh senang hati & seronok dgn aktiviti yg dianjurkan oleh pihak Teluk Batik Resort. Ini dia gambargambar peserta perkhemahan dgn jurulatih camp-side kami (:Ini juga adalah gambargambar ketika aktiviti dijalankan semasa perkhemahan di Teluk Batik Resort.


Ketika hari terakhir kami, istiadat menurunkan bendera dilakukan & penyampaian sijil oleh para peserta perkhemahan diberi oleh Pn. Norlia selaku pemimpin pengakap 87G & dibantu oleh Tn. Haziq serta Nadiah. Ketika itu, Tn Halim & Tn Mursid diberi penghargaan untuk memberikan ucapan kerana ia merupakan hari terakhir bagi Tn Halim bersama-sama kami. Saat itu la ramai ahli pengakap menitiskan air mata kerana tidak dpt menahan sebak.
Selepas saje tamat istiadat, kami berkemas utk beredar & singgah di Pengkalan TLDM serta Bandar Lumut.

sampai tetido Tn Murshid. Panas sgt dlm bas tu


wahhahha! ini dia gambargambar ketika kami di dlm bas dlm perjalanan pulang. Bermacammacam ragam & kerenah ketika pulang di dlm bas.


No comments: